Kad Medical Takaful

Plan Insuran Perubatan Yang Menyokong Anda Dan Keluarga Anda

FWD Big 3 Critical Illness Protection Plan

Get covered for 85% of critical illness claims from as low as 40% the price of regular critical illness plan¹

Manfaat Anda Sepintas Lalu

Mungkin ada masanya orang ramai dicabar oleh ketidakpastian mengenai isu kesihatan dan kewangan mereka.

Ini penting untuk mempunyai perlindungan tambahan untuk melindungi diri anda dan orang yang anda sayangi.

Memandangkan semua kejadian yang tidak dapat diramalkan, kami berada di sini untuk memberikan anda plan insuran perubatan yang padat dengan manfaat perlindungan kesihatan yang penting pada premium yang berpatutan.

Plan Perubatan Kendiri dengan Perlindungan Perubatan Penting

Plan ini memberi anda perlindungan perubatan sehingga umur 81 tahun, dengan rangkaian penuh perlindungan perubatan penting seperti prosedur pembedahan jagaan harian, rawatan perubatan pesakit dalam dan pesakit luar, termasuk dialisis buah pinggang pesakit luar dan rawatan kanser.

Sokongan Kewangan Sekiranya Kuarantin Perubatan

Elaun harian akan dibayar jika anda dimasukkan ke hospital kerajaan. Selain itu, kami akan membayar dua kali ganda elaun harian sekiranya anda menghidapi sebarang penyakit yang memerlukan anda dimasukkan ke wad pengasingan hospital kerajaan bagi membantu menampung perbelanjaan sara hidup dan keperluan lain. Perlindungan ini mesti dimiliki dalam situasi semasa ancaman pandemik.

Perlindungan Kematian

Kami menjaga keluarga anda justeru kami menyediakan perlindungan kematian sehingga RM5,000 untuk perbelanjaan pengebumian bagi meringankan beban keluarga anda. Bagi kematian akibat kemalangan, Demam Denggi, Zika atau semasa dimasukkan ke hospital di wad pengasingan, terdapat bayaran tambahan sehingga RM40,000.

Up to RM250,000 sum covered upon diagnosis with Cancer, Heart Attack or Stroke.
RM20,000 for death due to all causes.

Get 4 months free teleconsultation with qualified doctors from the comfort and safety of your own home.

Enhance your plan to receive 1 time full payout should you suffer from any of the 24 covered conditions that affect your brain or heart functions.

Soalan Lazim

Sesiapa yang berumur antara 15 hari dan 65 tahun (umur hari lahir yang terakhir). Walaubagaimanapun, ia adalah tertakluk kepada pengunderaitan.

Premium yang perlu dibayar bergantung kepada umur, jantina, pekerjaan, status kesihatan dan jenis pelan yang anda pillih. Premium perlu dibayar akan meningkat selaras dengan umur tercapai anda. Sila rujuk kepada jadual Kadar Premium Tahunan untuk hayat standard.

Premium perlu dibayar sepanjang tempoh plan. Anda perlu memaklumkan kepada kami, sebarang perubahan dalam pekerjaan, kegiatan dan aktiviti sukan anda memandangkan ia mungkin memberi kesan kepada premium serta terma-terma dan syarat-syarat plan ini.

Perlindungan akan bermula serta-merta selepas pelan mula berkuat kuasa bagi penghospitalan akibat kemalangan. Terdapat tempoh menunggu 120 hari untuk penghospitalan akibat penyakit tertentu dan 30 hari untuk penyakit yang lain.

Penyakit tertentu merujuk kepada kehilangan upaya berikut dan komplikasi

yang berkaitannya:

  • Hipertensi, diabetes melitus atau penyakit kardiovaskular;
  • Sebarang jenis ketumbuhan termasuk tumor, kanser, sista, nodul, polip, batu ginjal atau batu pundi hempedu;
  • Sebarang penyakit telinga, hidung (termasuk sinus) atau tekak;
  • Hernia, hemoroid, fistula, hidrosel atau varikosele;
  • Sebarang penyakit sistem pembiakan termasuk endometriosis; atau
  • Sebarang gangguan pada tulang belakang (termasuk tetapi tidak terhad kepada cakera tergelincir) atau sebarang keadaan lutut.

Dwonload

FAQ

Download

Certificate

Download

Kad Medikal Takaful